Tijdens de eerste week van het nieuwe jaar groeide het idee in klas Tam-Tam om een echte nieuwjaarsreceptie te organiseren: met lekkere hapjes, drankjes, obers, ... Enfin, met alles er op en er aan!
Dit werd meteen het vertrekpunt voor een nieuw project.
In groepjes gingen we op zoek naar recepten en noteerden we alles in onze projectmap.
Samen overlegden we dan welke hapjes we zouden maken en in welke volgorde we die zouden presenteren.
Terug in ons kleine groepje noteerden we een boodschappenlijstje, controleerden we de voorraad in de klas, bladerden we door de reclamefolders om prijzen te vergelijken.
Toen kwam de opmerking: we willen wel eens zoals echte obers zijn, zoals op een echte receptie. Dus we besloten ook om gasten uit te nodigen. We wilden het eerst eens kleinschalig proberen, dus zouden we Djembé uitnodigen.
Er werden uitnodigingen geschreven, getekend, ... En uitgedeeld.
Op een koude, maar zonnige vrijdag trokken we dan naar de Aldi. Daar gingen we per groepje op zoek naar de benodigdheden van op ons boodschappenlijstje.
We dachten na over welke soorten tomaten: vleestomaten of trostomaten?
We zochten naar kruiden: dille, bieslook, peterselie, ...
...
Aan de kassa betaalden we.
En in de klas werden de kasticketjes bekeken, prijzen vergeleken, wisselgeld gecontroleerd, geld geteld, ...
Juf deed nog enkele inkopen in de Colruyt tijdens het weekend. En zo konden we de exacte kostenberekening maken van ons feestje.
Axelle deed de cijferoefening en legde die ook uit aan de anderen van de klas. |
We kwamen tot het besluit dat we nog een klein beetje budget over hebben en dat bewaren we in een potje en zullen we gebruiken voor een volgende activiteit.
Op maandag 23 januari mochten we in de namiddag opnieuw de keuken van het Kompas gebruiken. Per groepje bekeken we nog eens goed ons recept, zochten we onze ingrediënten bij elkaar, verzamelden we ons keukengerei en gingen we aan de slag.
Er werd gebabbeld, gelachen, gekookt, overlegd, geproefd hier en daar, ... En het resultaat mocht zeker gezien zijn!!
De komkommertoastjes met zalm, brie en bieslook
van Brian en Michael
Bijschrift toevoegen |
Beide jongens maakten ook nog worstenbroodjes.
De tomatenroomsoep
van Thibo en Liam
De groentenuil
van Sylvia en Axelle
De spiesjes met kaas, salami en druif
van Joey en Suzanne
De tafels werden nog gedekt met een mooi tafelkleed, een servet, een champagneglas, ... En we waren er klaar voor om tegen 15u15 Djembé te ontvangen!
Knap werk, Tam-Tam!! Topteam!!
Joey hield nog een kleine speech waarbij hij iedereen een gelukkig nieuwjaar wenste en we konden samen klinken.
Wij zorgden ervoor dat Djembé en juf Annelore niets te kort kwamen. We serveerden de hapjes, vulden de glazen bij, ...
En we sloten af met een klein aperitief-soepje, net zoals in een echte sjieke receptie!
Het werd een geslaagde namiddag, een fijne afsluiter van enkele projectnamiddagen!
Die avond werd er waarschijnlijk ook niet meer zoveel gegeten thuis. Gelukkig hadden we voor heel gezonde hapjes gezorgd :-)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten